Overgewicht bij je hond

Overgewicht bij je hond

Overgewicht bij honden 
Overgewicht is een veelvoorkomend probleem geworden bij honden en net als bij mensen hebben honden de juiste hoeveelheid beweging en een uitgebalanceerd dieet nodig om gezond en fit te blijven. Het is belangrijk om een ​​gezond gewicht voor je hond te behouden, omdat dit een grote impact zal hebben op de kwaliteit van leven. Het beheersen van het gewicht is ook goed voor de mobiliteit en het voorkomen van gewrichtsstijfheid.

Het is belangrijk om te weten hoe een gezonde hond eruitziet als baasje. Je zou hun ribben moeten voelen, zelfs als je ze niet kunt zien. Er zijn enkele veelvoorkomende symptomen waar je op moet letten als het gaat om overgewicht van jouw hond; onvermogen om zichzelf te verzorgen, moeite met ademhalen, moeite om te spelen en wandelen en constipatie en een lichaam dat niet in voldoet aan de standaard kenmerken van een gezonde hond. 

Het kan lastig zijn om de balans te vinden tussen beweging en een goede voeding voor uw huisdier. Hieronder staan ​​enkele positieve veranderingen die u kunt aanbrengen om uw hond gezonder te laten worden

Een paar tips

1. Eetpatroon
Er zijn twee manieren om de calorie-inname te verminderen en het eetpatroon aan te passen. De eerste is om jouw hond minder per dag te geven en de tweede is om ze te voeren met voeding die laag in koolhydraten, laag in vet en hoog in eiwit is. 

2. Vaste patronen en kleine porties
Om ervoor te zorgen dat je hond niet overvoerd worden, geef het voer op vaste tijden van de dag. Dit zal helpen de calorieën die ze consumeren onder controle te houden. Laat ze niet de hele dag eten, geef ze op vaste tijden kleine porties Dit zal helpen voorkomen dat de hond te snel eet, wat helpt bij de spijsvertering.

3. Beperkende traktaties
Je zou in de verleiding kunnen komen om je hond een veel traktatie te geven, ook al hebben ze hun dagelijkse hoeveelheid calorieën bereikt, maar het is geen goed idee. Je moet ook voorkomen dat andere gezinsleden snoepjes en eten van borden aan de hond geven.

4. Regelmatig lichaamsbeweging
Het is belangrijk om uw hond actief te houden. Lichaamsbeweging is goed voor hun spierspanning, verhoogt de stofwisseling en vermindert verveling. Probeer indien mogelijk meer oefeningen aan hun routine toe te voegen, behalve om ze te wandelen. Besteed tijd aan spelletjes zoals apporteren, met een hondenfrisbee bijvoorbeeld. Dit zal hen helpen de extra kilo's kwijt te raken terwijl ze plezier hebben.

5. Meerdere honden
Als je meer dan één hond hebt, zorg er dan voor dat je ze apart voedt, zodat ze geen voedsel eten dat niet voor hen bedoeld is.

Terug naar blog