‘Neem je hond mee naar je werk’-dag

‘Neem je hond mee naar je werk’-dag

Komende vrijdag is het weer zover! De eerste vrijdag na vaderdag vieren we ‘Neem je hond mee naar je werk’-dag, een win-win situatie vinden wij (en onze Sjef)! Jouw Sam, Bo of Fikkie zit niet de hele dag alleen thuis en jij hoeft je hond niet de hele dag te missen.

Overleg met je werkgever maar waarschijnlijk zal die na het horen van alle voordelen meteen overstag gaan ;-)

Een aanblik van je kantoorhond is een geweldige afleiding als het even niet loopt.

  • Honden klagen niet, snauwen je niet af en vragen niet om iets onmogelijks. Wie is er altijd blij om je te zien? Het heeft een positief effect op je mentale gezondheid.
  • Een aai over z’n kop voor het verminderen van de stress! Wist je dat het aaien van een hond het gelukshormoon oxytocine aanmaakt, zodat de stress wordt verminderd?
  • Bovendien moet een hond worden uitgelaten en moet je echt even weg van je werkplek om een ommetje te maken. Dit draagt bij aan je productiviteit, fitheid en mobiliteit.

Deze onofficiële feestdag is in 1999 ingevoerd door een bedrijf in Amerika om te laten zien hoeveel plezier je aan een hond kunt beleven en zo de adoptie van honden te stimuleren. Wij van YamiPets Sjef’s Cuisine vinden dat het beste idee ooit! Onze Sjef gaat iedere dag mee naar kantoor, maar neem jij je hond ook mee naar je werk vrijdag? Duizenden bedrijven en hondenbezitters van over de hele wereld doen mee aan dit beste dagje uit (of eigenlijk in) voor honden!

Terug naar blog