hypoallergeen hondenvoer

Wat is hypoallergeen hondenvoer

Wat is hypoallergeen hondenvoer? Dit speciale hondenvoer is ontworpen voor honden die regelmatig last hebben van voedselallergieën of juist intoleranties. Deze brokken bestaan vaak uit één licht verteerbare eiwitbron, aangevuld met natuurlijke antioxidanten. Het is goed om te weten dat niet elk hypoallergeen hondenvoer allergieën tegenhoudt. Wel kan het zijn dat de symptomen worden verminderd. Voordat je hypoallergeen hondenvoer bestelt is het goed om eerst naar de dierenarts te gaan. Deze kan bepalen of het speciale voer geschikt is voor jouw viervoeter. Het kan namelijk ook zo zijn dat er andere problemen zijn die de allergie veroorzaakt. Tot slot is het belangrijk om geleidelijk over te stappen op het voer. Jouw hond moet eerst wennen aan de nieuwe type brokken. Vervang iedere dag meer nieuwe brokken voor de oude brokken en laat hem langzaam wennen.

Symptomen van voedselallergie bij hond

Er zijn verschillende manieren waarop een voedsel allergie zich kan uiten bij honden. Sommige honden hebben last van huidproblemen zoals jeuk en uitslag. Andere honden daarentegen hebben last van inwendige kwaaltjes, bijvoorbeeld buikpijn en braken. Diarree bij honden kan zeker worden voorkomen. Verder zijn er nog symptomen als oorontsteking en haaruitval, mogelijk kan de hond ook minder gaan eten, wat resulteert in gewichtsverlies. Bij vermoedens van een voedselallergie is het belangrijk om altijd naar een dierenarts te gaan. Zo weet je zeker wat er met jouw viervoeter aan de hand is. Er zijn een aantal mogelijkheden om de allergieklachten tegen te gaan. Zo is het mogelijk om van dieet te veranderen of zijn er medicijnen om de symptomen te verminderen. Door het op tijd over te schakelen op een hypoallergeen dieet is het mogelijk deze symptomen tegen te gaan en zo voorkom je bijvoorbeeld diarree bij honden.

Voedsel allergie hond

Voedsel voor allergie hond nodig? Het hondenvoer van Sjef’s Cuisine is perfect gemaakt voor honden met een hypoallergeen dieet. De sensitive brokken van onze Sjef zijn zo gemaakt dat er één natuurlijke eiwitbron zit verwerkt in de brokken. Ook zitten de brokken bomvol vitamines en mineralen. Dankzij de zorgvuldig samengestelde brokken van onze Sjef kan jouw hond weer lekkere en gezonde brokken eten. Bekijk het volledige assortiment hypoallergeen hondenvoer en verras jouw viervoeter.

Terug naar blog