Stress bij honden

Stress bij honden

 

Stress bij honden is heel normaal, elke hond ervaart wel eens stress. Toch is het belangrijk om dit zoveel mogelijk te beperken. Stresssignalen van een hond zijn onder andere angst voor harde geluiden, veranderingen in de omgeving of verlatingsangst. De symptomen van stress bij honden zijn onder meer rusteloosheid, hijgen, kwijlen, likken en overmatig blaffen. Langdurige stress kan leiden tot fysieke en emotionele problemen. Zoals verminderde eetlust, gewichtsverlies, lethargie en agressie. De stresssignalen van je hond verminderen? Probeer de stresssignalen te herkennen en zorg voor een stabiel en veilige omgeving. Hieronder worden drie tips gegeven om te trainen naar een rustige hond die weinig blaft.

Stress van hond verminderen

Er zijn meerdere manieren om stress te verminderen bij honden. Het belangrijkste is om de stress te herkennen en dit zo snel mogelijk uit de leefomgeving van jouw viervoeter krijgen. Mogelijk gaat de stress om harde geluiden of bijvoorbeeld verlatingsangst zoals eerder vernoemd. Bij harde geluiden kun je jouw hond trainen om te wennen aan deze geluiden. Dit doe je door een positieve emotie te koppelen aan dit geluid. Ook is het een goed idee om een soort “safe space” te maken voor jouw hond. Dit is een plek waar de hond veilig naartoe kan en geen last heeft van deze harde geluiden. Dit is één techniek die kan bijdragen aan een rustige hond die weinig blaft.

Een andere manier voor stressvermindering is zorgen voor genoeg lichaamsbeweging. Iedere hond heeft een soort uitlaatklep nodig om de dagelijkse prikkels van zich af te schudden. Het is noodzakelijk dat iedere hond genoeg wandelt, rent en speelt. Ook kan het helpen om jouw hond regelmatig een kauwspeeltje, puzzel of (interactief) speelgoed te geven. 

Tot slot kan je hond masseren helpen bij het verminderen van stress. Dit is een van de technieken om te zorgen voor ultieme ontspanning. Let hierbij wel op het gedrag van de  hond en de techniek van de massage. Je hond masseren leidt tot een goede vriendschap tussen viervoeter en baasje.

In sommige gevallen kan het zijn dat jouw viervoeter professionele hondentraining nodig heeft. Ook moet er wel eens medicatie aan te pas komen. Ga hiervoor uiteraard naar de dierenarts en beslis samen wat het beste is voor jouw trouwe vriend.

Probeer de hondenpaté van Sjef’s Cuisine

Niet alleen wij mensen worden ontspannen van goed en lekker eten. Ook honden vinden een goede snack op zijn tijd heerlijk. Het is belangrijk om jouw viervoeter regelmatig te belonen met iets lekkers. Onze Sjef is gespecialiseerd in het maken van hondenpaté en nog veel meer kleinere snacks. De premium paté heeft een zeer hoge acceptatie en wordt dus ook gegeten door de slechte eters. Ook is de paté te gebruiken als smaakmaker voor bij de brokjes. Benieuwd naar wat er allemaal op het menu staat? Bekijk dan de honden paté en verras jouw hond.

Terug naar blog