Eiwitten voor honden

Eiwitten voor honden

Eiwitten in brokken zijn essentieel als energiebron
Eiwit is een essentiële voedingsstof en heeft tal van functies in het lichaam, zoals spiergroei, weefselherstel, zuurstoftransport in het bloed, immuun functies en als energiebron voor het lichaam.

Aminozuren
Eiwitten zijn gemaakt van aminozuren. Elk eiwit heeft een unieke combinatie van aminozuren die bijdraagt ​​aan zijn vorm en functie. Voedingseiwit wordt in de maag verteerd en de dunne darm wordt afgebroken tot peptiden (kleinere stukjes eiwit die twee of meer aminozuren bevatten) en vrije aminozuren, die vervolgens in de bloedbaan worden opgenomen. Aminozuren worden gedistribueerd naar verschillende cellen van het lichaam waar ze worden gebruikt om lichaamseiwitten te bouwen.

Synthese van eiwitten
Meer dan 20 aminozuren zijn betrokken bij de synthese van eiwitten in het lichaam, en er zijn twee basissoorten: essentieel en niet-essentieel. Essentiële aminozuren zijn van het soort dat het lichaam niet snel genoeg zelf kan produceren, of niet in voldoende hoeveelheden, om te groeien en gezond te blijven. Dit zijn de soorten die via de voeding moeten worden geleverd. Niet-essentiële aminozuren worden van nature in voldoende hoeveelheden in het lichaam geproduceerd en hoeven over het algemeen niet via een dieet te worden aangevuld.

Essentiële aminozuren 
Essentiële aminozuren worden ook niet voor een langere periode als zodanig in het lichaam opgeslagen. Ze worden constant gemetaboliseerd en moeten regelmatig in de juiste verhoudingen worden aangevuld via de voeding. Honden hebben 10 essentiële aminozuren nodig: Dit zijn Arginine, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan, valine

Terug naar blog