Vachtverzorging Hond

Vachtverzorging Hond

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt dat de hond niet zo fris meer ruikt. Het is belangrijk dat de vacht van een hond goed wordt verzorgd en daar wil onze Sjef graag bij helpen. In deze blog worden een aantal tips gegeven voor de vachtverzorging van een hond. De intensiteit en veelvuldigheid van het verzorgen van de vacht hangt volledig af van wat voor soort vacht de hond heeft en de type activiteiten die de hond onderneemt. Houd er daarom ook rekening mee dat er verschillende honden meer of juist minder verzorging nodig hebben. Neem bijvoorbeeld een langharig hondenras, deze heeft meer verzorging nodig dan een kortharig hondenras. Tot slot moet er rekening gehouden worden met verschillende technieken en het juiste gereedschap. Mocht je echt twijfelen over de juiste verzorging, adviseren wij om contact op te nemen met een hondentrimmer. Vachtverzorging hond verbeteren? Lees dan verder voor meer tips.

Hoe vaak mag je een hond wassen?

Het is belangrijk om een hond niet te veel te wassen. Het is een richtlijn om jouw hond één keer in de vier maanden te wassen. Wanneer je jouw viervoeter vaker wast kan het voor irritatie en een droge huid zorgen. Hoe minder jij je hond wast hoe beter. Probeer een puppy zelfs helemaal niet te wassen. Het is ook belangrijk om regelmatig de hond te borstelen, tijdens het borstelen verspreid je de natuurlijke oliën in de vacht van jouw hond. Ook verwijder je zo gemakkelijk de dode huidcellen van de viervoeter. Dus hoe vaak mag je een hond wassen? één keer in de vier maanden is genoeg. En als antwoordt op de vraag: hoe vaak mag je een hond borstelen. Dit kan regelmatig gebeuren, let er alleen op dat je de juiste borstels gebruikt.

Zalmolie hond

Ook in de brokken van onze Sjef zitten de juiste voedingsstoffen voor een gezonde vacht en huid. In de brokken van onze Sjef zit speciale zalmolie die het verouderingsproces tegengaat en zorgt voor een glanzende vacht. Juist voor langharige honden is het eten van brokken met zalmolie erg belangrijk. Dit geeft de extra stimulans die zij nodig hebben. Zoek jij brokken met zalmolie voor honden? Bekijk dan ons assortiment en draag bij aan een gezonde huid en een mooie vacht van jouw hond.

Haaruitval hond door vitamine inname

Het kan zijn dat jouw hond last heeft van haaruitval. Dit kan komen door een tekort aan vitamines. In de brokken van Sjef’s Cuisine zit een goede samenstelling van zalmolie, omega-3 en een goede balans tussen vitamine en mineralen. Hierin is biotine een belangrijke factor. Het is van belang dat een hond genoeg biotine binnenkrijgt om haaruitval tegen te gaan. Daarom is de juiste combinatie van vitamine en zalmolie voor honden zo goed. Ben je op zoek naar meer informatie over honden of andere leuke trends in de hondenwereld? Lees dan onze andere blogs.

 

Terug naar blog