wandelen met de hond

Wandelen met de hond

Er is niets lekkerders dan samen met je viervoeter op pad gaan. Een hond moet meerdere keren per dag uitgelaten worden, waarvan één keer een langere wandeling. Gelukkig zijn er in Nederland talloze opties voor een wandeling. Je hebt strand, bos, heide, stad of dorp. Het wandelen met de hond is niet alleen gezond voor de viervoeter, ook is het wandelen voor het baasje belangrijk. Het verhoogt je metabolisme en zorgt voor de dagelijkse beweging je die nodig hebt. Wil jij graag meer weten over het wandelen met een hond? Lees dan vooral verder.

Losloopgebieden hond

Bijna overal in Nederland zijn er gebieden waar honden los mogen lopen. Toch is het handig om vooraf te kijken waar dit wel en niet mag. Er zijn meerdere sites die je op weg helpen met het vinden van wandelroutes met de hond. Losloopgebieden voor hond nodig? Bedenk vooraf waar je jouw viervoeter naartoe wilt brengen en bekijk of jouw hond hier vrij mag lopen. Ben je van plan om grotere stukken te lopen? Zorg er dan wel voor dat de hond hier op voorbereid is. Door middel van de juiste voeding en genoeg water is de viervoeter optimaal voorbereid op een lange wandeling vol plezier. Met de producten van Sjef’s Cuisine bereid jij je hond optimaal voor. Neem eens een kijkje in ons assortiment voor de beste voeding voor jouw hond. De hondenworst is bijvoorbeeld een ultieme snack voor tussendoor en makkelijk mee te nemen en te bewaren!

Hoe lang mag een pup lopen?

Ook de kleine viervoeters moeten regelmatig de beentjes strekken. Het is belangrijk voor puppy’s om kortere stukken te lopen. Er is een rekensom die ondersteuning biedt voor het bepalen van de lengte van je wandelroute. Je mag voor de pup 10 minuten wandelen per levensmaand rekenen. Een pup van twee maanden mag dus 4 tot 5 keer per dag 20 minuutjes lopen. Ben je van plan om te gaan wandelen met puppy? Let er dan wel op dat je water meeneemt. Het is altijd goed voor de kleine viervoeters om tussendoor wat water te drinken. Als het goed is heb jij nu voortaan een antwoord op de vraag: hoe lang mag een pup lopen?

Het hondenvoer van Sjef’s Cuisine

De brokken van onze Sjef dragen altijd bij aan een gezond en energiek hondenleven. De voeding is net als wandelen met de hond super belangrijk! Het unieke concept van Sjef’s Cuisine is gemaakt zodat het maximale uit jouw viervoeter wordt gehaald. Ook voor oudere honden zijn de gerechten ideaal. Dankzij de Senior brokken wordt ouderdom van de vacht tegengegaan en blijft deze zacht. Wil je meer informatie over de speciale gerechten van Sjef’s Cuisine? Lees dan ons verhaal.

Terug naar blog